Microlearning Insight

Filter
16 Jan

Fyra sätt att öka dina medarbetares kompetens med Mikrolärande

Posted by Anders Börde

Mikrolärande kan öka dina medarbetares kompetens på ett sätt som passar dem. Utbildningar kan spridas ut i mindre bitar för att passa in i en hektisk vardag. För den bästa utbildningen är den som blir av…

Vi upplever att allt fler förstår vikten av att modernisera utbildning med blended learning, on the job training och mikrolärande. I denna bloggpost visar vi fyra användningsområden för mikroutbildningar. Det finns många fler men detta är en bra början.

1. Få ut mer av din klassrumsutbildning 

How to manage project for business management concept

Det räcker att tänka tillbaka till skoltiden för att förstå att även motiverade kursdeltagare har svårt att hålla lyssnandet och inlärningen på topp hela tiden. Ett smart sätt att få ut mer av dagen är att skapa engagemang och intresse redan innan utbildningen eller föreläsningen börjar. Genom en kort övning i mobilen värmer du upp deltagarna och skapar förväntan. Under dagen kan du hålla uppmärksamheten uppe mellan utbildningspassen och ge deltagarna möjlighet att få reflektera över vad de fått lära sig. När dagen är över kan du följa upp med tips, repetition, bonusmaterial och utmaningar som tar lärande vidare in i vardagen.

2. Skapa dynamik och få ökad effekt av det som redan finns på “lärportalen”Laptop med E-learning, biblioteksbokhylla på skärmen

Många företag har investerat stora belopp i sina lärportaler. Påkostade filmer och e-learningskurser finns på portalen men många av företagets medarbetare hittar inte dit och den önskade effekten uteblir. Genom att addera mikrolärande i mobilen kan man skapa nytt liv i lärportalen. Uppmaningar, utmaningar och andra roliga incitament körs löpande ut i den mobila kanalen för att skapa intresse och nyfikenhet runt det som ligger i portalen. Exempel på en dialog i mobilen: “Under kommande vecka kan du genomföra utbildningen om våra nya produkter i lärportalen. Tre kontrollfrågor väntar på dig i appen om en vecka. Ses!”

3. Säkerställ att dina utbildningar når så många som möjligt

Grupp av uppsträckta händer målade med olika flaggor

Alldeles oavsett var dina medarbetare befinner sig i landet kan du nå dem med intern träning och produktutbildning. Dina säljare kan vara ute på resa samtidigt som du når dem med säljträning och inspiration. Med mikroutbildning via mobilen kan du även utbilda ditt nätverk av återförsäljare med säljargument kring dina produktnyheter.

4. När ert LMS är för krångligt och det är bråttom

Klocka med time to launch på urtavlan

Dom stora tunga utbildningarna som körs i ditt bolag kanske aldrig ska läggas i ett mikroformat. Dessa ligger bra i ditt nuvarande LMS. Frågan är vad du gör med utbildningar som kanske bara ska köras en gång. En ny produkt, ett nytt varumärke, en ny strategi, en grupp medarbetare som behöver ändra ett beteende. Dessa utbildningar kanske inte får kosta hur mycket som helst och de ska vara snabba att rigga. För denna typ av projekt kan enklare, roligare och billigare mikroutbildning vara ett bra komplement till ditt LMS.

Dessa exempel visar att mikroutbildningar kan vara ett snabbt alternativ i vissa fall och många gånger ett bra komplement till redan existerande utbildningar, allt för att få ett bättre resultat per investerad utbildningskrona.

Fyll i din mail adress nedan så skickar vi vårt whitepaper om olika situationer där mikrokärande adderar stort värde.

Läs mer om ROI och mikrolärande: 5 Reasons why microlearning gives higher ROI.

 

Want to know more?

Interested in mobile microlearning and how we can help you to get started !